Mbledhje e zhvilluar ne Pfäffikon nga Sh.H „Valet e Liqenit“

3Mbahet mbledhja e organizuar  nga shoqata humanitare „Valet e Liqenit“ ne date 28 Qershor 2010.Mbledhja u zhvillua ne Pfäffikon me fillim ne oren 14:00.

Qe pas zgjedhjes se kryesis te re kjo eshte mbledhja e pare qe organizohet per kete vit.Te pranishem ne kete takim ishte nje numer i konsoderuar i bashkfshatareve tane nga Kalishti te cilet kishin ardhe per te shqyrtuar problemet qe haset fshati jone ne vendlindje.

Ai qe ka marr fjalen i pari ka qen vet kryetari i shoqates zt. Sabit Dalipi dhe hapi kete takim.Nder te tjera ai ka theksuar se detyra qe ka marr ai dhe antaret e tjere ka qene vullnetarisht vetem e vetem qe mos te mbes shoqeria „zvarre si kemba dores“.Qellimi dhe arsyeja pse keto moren kete post eshte qe ne si mergimtar jasht vendlindjes te jemi me te organizuar ne aktivitete qoft artistike,kulturore apo edhe sportive.Keshtu ne mund te jemi me afer me njeri tjetrin ketu ne mergim dhe mund te diskutojme per ato nevoja qe do fshati.

Si pika kryesore te diskutimit ne kete rend dite ishin:

Programi i kryesis te re.

Rishikimi i statusit te shoqates.

Emertimi i keshilltareve te rinj.

Antarsimi dhe rregulli i pageses.

Dhe teme te lire.

Zt. Sabit Dalipi tregon per ndryshimin qe eshte ber ne status.Duke rene dakord me antaret e tjere te kryesis,statusi dhe ndryshimi i neneve eshte ber me qellim qe keto rragulla fillimisht te favorizojne fshatin tone ne vendlindje duke shqyrtuar çeshtjet per te cilat atje ka nevoj.Qe kjo shoqate te marr permasa akoma me te gjera ne aktivitetet e saja dhe projektet ne te ardhmen,nga kryesia dhe sigurisht me pelqimin dhe votimin e te gjithe te pranishmeve ne kuvend te pergjiths’shem,eshte bere edhe zgjedhja e keshilltareve te rinj,te cilet do jene te angazhuar dhe do japin ndihmen e tyre aty ku nevoja eshte e arsyeshme.

Keshilltar te rinj zgjidhen keto:

Keshilltar per kultur dhe organizim te aktiviteteve: Albert Dalipi dhe Burim Shabani.

Administrator mediatik: Lindim Jusufi.

Organizime sportive: Bukuri Alushi.

Korenspondent: Abaz Alushi dhe Durim Rexhepi.

Menaxhim Projektesh: Flamur Elmazi.

Mbajtes i proçes vebalit: Genc Mustafai.

Pra jane keta keshilltaret e rinj qe ne te ardhmen do japin kontributin e tyre per nje perspektive te sukses’shme.

Antarsimi ne shoqate do behet permes FletëAntarsimit e pergatitur nga kryesia e re dhe pagesa do behet nepermjet fletpageses e cila se bashku me flet antarsimin do i dergohet me poste secilit ne shtepi.Pagesa do behet vetem 1 here ne vjet dhe jo me 2 her, dhe shuma e percaktuar per antarsim eshte 60 fr.

Bashkfshataret e pranishem ne mbledhje kane ber antarsimin e tyre aty per aty duke mbushur formularin dhe numri ishte perafersisht 30.FletëAntarsimin perveç se mund ta merrni ketu,ajo se bashku me informata me te hollesishme do ju dergohet te gjithve neper shtepi per ta mbushur e per ta kethyer perseri ne adresen perkatese.

Pagesa dhe antarsimi duhet te behet me se voni deri ne Dhjetor te viti 2009,dmth behet pagesa dhe antarsimi per vitin 2010.

Diskutimet kane vazhduar me teme te lire ku vemendja ishte perqendruar ne çeshtjen e ujit te pishem ne fshat,ku here pas here problemet qe paraqiten pengojne furnizimin me uje.Lidhur me kte shoqata humanitare  „Valet e Liqenit“ gjat pushimeve te veres do organizoj nje takim me kryesin e bashkis lokale ne Kalishte per te anashkaluar problemet.Gjithashtu eshte permendur edhe shkolla ose me sakt shkollat qe ne kemi ne fshat,te lena gjithashtu pas dore.

Pra pak a shume ishte kjo pasqyra e takimit qe patem me shoqaten „Valet e Liqenit“ ketu ne Zvicer.Duke ju uruar pushime te kendeshme ne vendlindje,mire u pafshim deri ne takimet e radhes.

« 1 von 8 »

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.