Jahr: 2013

Neziri, e harron shkollën e Kalishtit!

ara afërsish një viti, pas problematizimit në media të kushteve të vështira në të cilat mësojnë nxënësit në shkollën fillore të fshatit Kalisht nga dikasteri i Arsimit, u premtua se për një kohë të afërt do të dilet me një

Kalishti bëhet me hotelin me pesë yje!

Më në fund një investim serioz në fushën e turizmit pritet të konkretizohet në Komunën e Strugës.Bëhet fjalë për hotelin e dikurshëm ‘’Izgrev’,’në fshatin Kalishtë të lënë në mëshirën e fatit dhe degradimit i cili falë një investimi të konsiderueshëm të

Si do të zgjidhet rasti i shkollës së Kalishtës!?

  Sot me fillimin e vitit të ri shkollor në Maqedoni disa shkolla kanë kushte deri diku të kënaqshme, disa nuk plotësojnë as për së afërmi kushtet për të qënë shkollë.   Një e tillë është në fshatin Kalishtë të

Nuk e harrojmë Kalishtin tonë!

Edhe pse të lindur në shtetin helvetik dhe të larguar nga fshati i tyre prej shumë vitesh, prapë ata vazhdojnë të mendojnë për vendlindjen dhe vendin e preardhjes të të parëve të tyre, duke inicuar projekte në shërbim të komunitetit nga

Gropat, problem permanent në rrugët e Strugës!

  Dimri sivjetshëm përvec se do kujtohet për borën e paktë , ai në Strugë më shumë do mbahet mentë për pasojat në infrastrukturën rrugore të qytetit dhe fshatrave përreth sepse tashmë  rrugët janë shëndruar në një ferr të vërtet

Top